Volume in een kapsel met dun haar

Volume in een kapsel met dun haar

Dun haar

Als je dun haar hebt, kan het moeilijk zijn om die felbegeerde volumineuze stijl te bereiken. Overal waar je kijkt is er een toenemende trend naar springerig en vol haar, dus hoe haal je het meeste uit je dunne lokken? Gelukkig hoef je niet steeds te vertrouwen op haarproducten, want er zijn een paar eenvoudige technieken die je kapper kan gebruiken om een volumineus dameskapsel te creëren.

Ten eerste kan je kapper een zogenaamde ‘backcombing’ toepassen, ook bekend als teasing, waarbij je secties haar in tegengestelde richting borstelt om meer hoogte en body te creëren. Dit is een geweldige manier om zonder veel moeite een volumineuze stijl te creëren, maar kan op lange termijn schadelijk zijn.

Een andere mogelijkheid is de traditionele ‘French twist’, een elegante en tijdloze manier om een volumineuze stijl te creëren. Dit wordt bereikt door het haar in secties te verdelen en het in een knot te draaien, waarna het stevig wordt vastgespeld om de stijl vast te zetten.

Voor wie niet te veel product wil gebruiken, kan de kapper kiezen voor de rolmethode. Hierbij worden secties van het haar gemaakt en op verwarmde of klittenbandrollers gerold voordat ze worden geföhnd. Dit helpt het haar zijn volume langer vast te houden en is de perfecte oplossing om een volumineuze stijl te krijgen zonder dat je zware producten nodig hebt.

Tot slot kan je kapper de krultangtechniek gebruiken, een andere geweldige manier om je haar extra body en volume te geven. Hij neemt secties van het haar, krult ze en strijkt ze vervolgens plat om de krul op zijn plaats te houden. Deze techniek is ideaal om een volumineuze stijl te creëren die lang blijft zitten, want de gekrulde secties kunnen het volume van de krul urenlang vasthouden.

Dus als je op zoek bent naar een manier om je dunne haar wat extra volume te geven, praat dan met je kapper over de verschillende technieken die hij kan gebruiken om een volumineus dameskapsel te creëren. Je kapper kan je adviseren over de beste manier om de gewenste stijl te creëren, zonder al te veel producten te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...