Prachtige bruine krullen

Prachtige bruine krullen

Bruine krullen

Heb je krullen dan is dit misschien jouw nieuwe kapsel, wij weten hoe moeilijk het kan zijn om je krullen goed in model te houden met de volgende tips blijf je prachtige bruine krullen houden want wij weten als geen ander dat natuurlijk krullend haar zowel prachtig als lastig zijn om te onderhouden. Als je halflang krullend bruin haar hebt, zijn er enkele tips die je kunt volgen om je haar er op zijn best uit te laten zien.

Ten eerste, was je haar niet te vaak. Vermijd dagelijkse shampoo’s en was je haar niet meer dan twee keer per week om overmatig uitdrogen te voorkomen. Gebruik altijd een hydraterende shampoo en conditioner voor krullend haar om de natuurlijke oliën in je haar te behouden.

Daarnaast is kammen en borstelen van krullend haar een belangrijk aspect om op te letten. Kam of borstel je haar alleen als het nat is en gebruik een kam met wijde tanden om je haar voorzichtig te ontwarren. Zorg ervoor dat je nooit je haar borstelt als het droog is, dit kan resulteren in breuken en beschadiging van de haarlokken.

Een ander belangrijk aspect is het toevoegen van een stylingsproduct dat past bij krullend haar. Denk hierbij aan mousses, gels of crèmes. Breng het product aan op nat haar en laat je haar aan de lucht drogen om kroezen en pluizen te voorkomen. Als je toch liever föhnt, gebruik dan een diffuser op de laagste stand en droog het haar vanaf de onderkant om hiervan profijt te hebben.

Last but not least, vermijd te veel hitte. Krullend haar is van nature al droger dan steil haar en hitte zorgt voor meer uitdroging. Vermijd het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns. Uiteraard zijn er momenten waarop dit aan te raden is, maar doe dit alleen op bepaalde dagen en gebruik dan een hitte beschermende spray als extra laagje bescherming.

Als je deze tips volgt, zal je merken dat je halflang krullend bruin haar altijd mooi en gezond blijft. Vergeet niet dat krullen prachtig zijn en met de juiste zorg en aandacht kun je ze laten stralen.

Dit vind je misschien ook leuk...