Korte kapsels

Overweeg je om voor een kort kapsel te gaan, maar weet je niet zeker welke je moet kiezen? Als vrouw heb je een overvloed aan opties om uit te kiezen – van klassieke pixies tot moderne bobs. Voordat je je definitieve keuze maakt, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals hoe makkelijk het te stylen is, hoe het bij je kleding staat en hoe het bij je levensstijl past.

Pixie-kapsels

Als je een scherp, stijlvol kapsel wilt dat bij bijna elke gezichtsvorm goed staat, dan is een pixie de juiste keuze. Dit kapsel heeft korte lagen aan de achterkant en zijkanten die vaak taps toelopen voor een moderne, trendy look. Het is een goede keuze voor vrouwen met een ronde of ovale gezichtsvorm, omdat de korte zijkanten de ogen, jukbeenderen en kaaklijn benadrukken. Het kan gemakkelijk omhoog of omlaag worden gekleed en kan variëren van volledig ruig tot ordelijk en kort geknipt.

Kort kapsel voor dames

Bob

De bob bestaat al heel lang en is nog steeds een van de populairste korte kapsels voor vrouwen. Kenmerkend zijn de korte, schuin afgesneden laagjes, waardoor een zachte, vrouwelijke look ontstaat. Het kapsel is buitengewoon veelzijdig – het kan worden gecreëerd om de indruk van een langer gezicht te wekken, het kan naar voren of naar achteren worden gehoekt om de aandacht te vestigen op bepaalde gelaatstrekken, en het kan worden versierd met pony’s. De bob is een uitstekende keuze voor vrouwen met dik of fijn haar, omdat het gemakkelijk te onderhouden en te stylen is.

Kort kapsel voor dames bob met pony

Vingergolf

Als je een retro-geïnspireerde stijl wilt, is een vingergolf de juiste keuze. Het is een tijdloze look die nooit uit de mode raakt en gemakkelijk te onderhouden is. Om deze stijl te creëren, gebruikt je stylist een speciale krultang om kleine cirkelvormige golven door het haar te maken. Het resultaat is een zachte, golvende look die je afhankelijk van de gelegenheid kunt op- of afkleden.

vingergolf kort dameskapsel

Gesneden coupe

De geknipte (gesneden) coupe is een geweldige optie voor vrouwen die een modern, strak kapsel willen. Het heeft zeer korte laagjes die meestal een paar centimeter lang zijn en werkt vooral goed voor vrouwen met dik haar. Deze stijl kan strak en recht gedragen worden of gestyled worden met een borstel of een kam met brede tanden voor een meer gestructureerde, choppy look.

kort dames kapsel

Goed nieuws dus, er is voor iedereen een kort kapsel!

Het goede nieuws is dat je een kort kapsel kunt vinden dat past bij jouw levensstijl, uiterlijk en persoonlijke stijl. Met zoveel opties om uit te kiezen, vind je zeker het perfecte kapsel voor jou.