Korte kapsels 2022, korte dameskapsels, pixie, bob, mooie kleuren

Wat zijn de trends en haarstijlen in het jaar 2022 voor vrouwen die graag voor kort haar gaan. We gaan je prachtige, leuke, mooie en nieuwe trends laten zien. In dit overzicht gaan we in op kleuren die populair zullen zijn voor kort dameshaar en welke technieken gebruikt worden om deze prachtige kapsels te realiseren.

Buzz cut

Laten we beginnen met misschien wel het meest gewaagde kapsel, de buzz cut, dus je gaat voor helemaal kort. Vooral in de afgelopen tijd toen het wat moeilijk was om naar de kaper te gaan werd dit een heel populair kapsel bij heel veel celebs. Dit super stoere kapsel kun je ook nog eens accentueren door extra door je “haar” te kleuren. Dit korte kapsel voor dames zorg ervoor dat veel hoofde worden gedraaid.

De korte bob

De korte bob, al tijden een heel populair kort dameskapsel. Een korte bob wordt geknipt tussen het oor en net boven de schouders. Er zijn allerlei technieken om een korte bob te knippen, asymmetrisch, hoekig, vloeiend en nog vele andere manier die allemaal bij dit kapsel passen. Met deze verschillende technieken kun je in overleg met je kapper kiezen voor een model wat het beste bij jou haar en je persoonlijkheid past. Wie je ook bent en wat je ook doet deze korte bob is er om een statement te maken!

Pixie cuts

Vele sterren ging je voor met dit nog steeds populaire kort kapsel voor vrouwen, de pixie cuts. De meningen verschillen nog al of het nu een eenvoudige kort kapsel is of juist een kapsel waar je veel werk aan hebt, ik denk dat het ligt aan wat jou standaarden zijn. Wil je het elke dat precies hebben dan heb veel werk met dit kort kapsel, heb je minder hoge eisen dan ben je snel klaar in de ochtend en kun je meteen op pad met dit super coole korte kapsel. Met dit kapsel kun je natuurlijk ook nog een alle kanten op als het gaat om kleur, kies je voor natuurlijke haarkleuren of ga je voor een wat gewaagdere kleur zoals cool blond, nou wat je ook kiest het kan allemaal.

Kort en pittige kapsel

houd je niet van te kort dan kun je ook gaan voor look waarbij je wel wat meer moet stijlen en wat meer lengte kan behouden maar dan heb je wel een geweldig kort kapsel, het meest geschikt voor vrouwen met wat meer volume maar mocht je dat niet hebben dan kan de kapper helpen om wat in lagen te knippen zodat je dit korte kapsel met wax wat extra kan accentueren. Met dit super stoere korte kapsel zal je hoofden laten draaien.

Korte krullen

Kort dames kapsel met krullen, heb je geluk en heb je krullen dan kan je natuurlijk gaan voor een kort kapsel, misschien niet de meest voor de hand liggende keuze maar zeker wel één om te overwegen. Eigenlijk kun je met krullen nooit verkeerd en ontstaat meteen een tijdloos kapsel maar het moet gezegd worden krullen in combinatie met een kort kapsel is wel bijzonder een geeft een mooie look. Krullen hebben we veel verzorging nodig om die frisse look te behouden, dus gebruik producten om je haar glanzend te houden en natuurlijk een regelmatig bezoek aan de kapper kan geen kwaad :).

Kort haar met een pony

Eigenlijk alles met een pony kan dit jaar of je nu lang, halflang of kort haar hebt een pony kan er altijd bij en ook in de lengte van de pony kun je variëren je kunt een lange pony hebben of juist en kort, asymmetrisch wat je ook bedenkt het is allemaal goed dit jaar. Ook bij ieder haar type is een pony mogelijk. Ga je voor wild, warrig of juist voor elegant kort haar met een pony is altijd het kapsel waar je voor kunt kiezen in 2022.

Blund cut

Ja hoe vertaal je dit kapsel eigenlijk in het Nederlands, “de botte snede” ach ja hoe je het ook wil noemen het is een kapsel voor mensen met een rond gezicht, dit kapsel is niet alleen geschikt voor mensen met kort maar kan ook worden toegepast op halflang en lang haar. Je kunt ook nog combineren met of zonder pony

Natuurlijk zijn er nog ander modellen als het gaat om kort dames haar maar de hierboven genoemde kapsels zijn wel de meest belangrijke voor het jaar 2022.