De middenscheiding is weer populair

De middenscheiding is weer populair

Middenscheiding

Het lijkt erop dat de klassieke middenscheiding voor vrouwen een comeback maakt! Of je nu op zoek bent naar iets strak en verfijnd of iets meer gedurfd en gewaagd, deze tijdloze look zal zeker de aandacht trekken en je zult overal waar je komt hoofden doen omdraaien.

Maak een statement

Dus als je een statement wilt maken met een middenscheiding, dan lees je hier hoe je het goed aanpakt en er absoluut prachtig uitziet.

Wat past bij jou

Eerst moet je bepalen welke middenscheiding het beste bij jouw haartype en -stijl past. Als je steil haar hebt, werkt een strakke middenscheiding het beste, terwijl je bij dikker, golvend haar misschien beter kunt kiezen voor een gewaagdere, volumineuze middenscheiding.

Hoe maak je jouw scheiding

Als je eenmaal de gewenste stijl hebt, moet je ervoor zorgen dat je het juiste gereedschap hebt. Een goede kwaliteit borstel of kam is essentieel om een nette, precieze middenscheiding te maken. Zorg ervoor dat de borstelharen sterk genoeg zijn om door al je haar te reiken, want dan voorkom je lelijke plukken. Om de scheiding te maken begin je aan de voorkant van je hoofd en borstel je het haar van de kruin van je hoofd naar de nek. Trek tijdens het borstelen een rechte lijn met je kam of borstel langs het midden van je hoofdhuid en zorg ervoor dat de kam of borstel perfect recht staat. Als je haar bijzonder dik is, moet je misschien haarlak gebruiken om de rechte lijn op zijn plaats te houden.

Verzorg je haar

Als je middenscheiding op zijn plaats zit, kun je overgaan tot styling. Als je voor een strakke, klassieke look bent gegaan, kun je kiezen voor een gladde, strakke afwerking door een licht, voedend serum of olie op je haar aan te brengen. Dit zal helpen om glans toe te voegen en je haar te beschermen tegen eventuele hitte stylingtools.

Of heb je meer lef?

Voor iets gewaagders kun je golven of krullen toevoegen aan je middenscheiding. Als je je bijzonder moedig voelt, kun je zelfs een half op, half neer stijl proberen. Om dit te doen, scheid je je haar gewoon in het midden en krul dan de onderste helft van je haar onder en de bovenste helft boven en trek het in een half-op, half-omlaag stijl.

Dit is voor ieder haartype

Zo zie je maar – de perfecte middenscheiding voor elke look. Of je nu kiest voor een klassieke, strakke stijl of voor iets gewaagders, deze tijdloze look trekt zeker de aandacht en maakt een statement. Dus waarom zou je het niet eens proberen en een statement maken met deze trendy stijl?

Dit vind je misschien ook leuk...